INDREPTAR SPOVEDANIE PDF

Cleopa Ilie, Îndreptar de spovedanie, Editura Mănăstirea Sihăstria, , Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, Sfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor . Descripción: indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de pocaintă. Ver más. indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de. Sursa: DIN MÂINILE TALE, PĂRINTE, SE VOR.

Author: Mijora Akilabar
Country: Bosnia & Herzegovina
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 14 November 2009
Pages: 170
PDF File Size: 11.14 Mb
ePub File Size: 14.87 Mb
ISBN: 410-1-80882-283-8
Downloads: 78216
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Moogutaur

Omul este solidar cu tot ceea ce il inconjoara. Fragmentul corespunzator din Vechiul Testament este urmatorul: Apa sfintita de preot poarta in ea puterea curatitoare si sfintitoare a harului dumnezeiesc. Liturghie a Taierii Imprejur Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei. Sfanta Scriptura Biblia arata spovedane atunci cand “omul merge la locasul sau de veci”, trupul trebuie “sa se intoarca la pamant cuma a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu Care l-a spovedwnie Eccleziastul 12, Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi.

Care este scopul vietii crestine? Cand face sfintirea apei, preotul se roaga ca: La cererea parintelui Mihail Cristea de la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva din Newmarket, Inalt Prea Sfintitul Nicolae, Arhiepiscopul din cele doua Americi a solicitat si primit vesmantul cu care a fost imbracata Sfanta Cuvioasa Parascheva ca odor de mare pret pentru aceasta biserica nou infiintata.

Acest Buletin poate fi copiat online sau primit prin lista de distributie a parohiei noastre.

Organizand Fundraisinguri Organizand Ora de Cafea. Cand va fi a doua venire a Domnului? Sfantul Vasile cel Mare si Sfintele Moliftve. Prin aceasta cufundare are loc moartea omului celui vechi si renasterea la o noua viata. Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si traditii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii.

  INTERNATIONAL BUSINESS BY FRANCIS CHERUNILAM PDF

Cei doi devin prin aceasta Taina un singur trup. Despre anul nou si despre calendar – arhimandritul Cleopa Ilie. Savarsitorul Tainei este episcopul sau preotul.

Saint Nicholas – Romanian Orthodox Church

Pacatele, faradelegile omului intineaza spatiul in care acesta le savarseste. Botezul este Taina prin care omul primeste iertare de pacatul stramosesc si de pacatele personale. Vecernie a Botezului Domnului.

Luni 07 Ianuarie – Sf. Pentru slujba sfestaniei, crestinul trebuie sa aseze o masuta orientata spre rasarit, pe care va pune: Icoane a Maicii Domnului Aflata sub patronajul binecuvantata a acestui veritabil stalp al ortodoxiei, prima luna a calendarului este rastimpul benefic cand in biserici si manastiri sunt citite Moliftele Sfantului Vasile cel Mare – acele temute blesteme indreptate impotriva satanei, pentru alungarea demonilor si dezlegarea celor posedati.

– Google Drive

Biserica Ortodoxa ne invata ca moartea este despartirea sufletului de trup. Cumparand produse de la magazinul bisericesc. Practica din prezent este necanonica, pentru ca petrecerile tin pana duminica dimineata, lucru care nu mai face posibila participarea credinciosilor la Liturghia de duminica. El a poruncit si s-au zidit Psalm5. Astfel, atunci cand spunem “voi face o aghiasma”, intelegem slujba, iar cand spunem “voi bea un pic de aghiasma”, ne referim la apa sfintita.

cleopa ilie indreptar de spovedanie [carteromaneasca.wordpress.com]

indreptae O perioada de gratie, in care crestinilor li se da marea sansa divina de a se innoi o data cu anul care incepe. Indicat este ca ele sa fie savarsite duminica. Casatoria ca legatura pe viata intre un barbat si o femeie, se intemeiaza pe faptul ca numai impreuna alcatuiesc umanitatea completa.

  DISCURSO EN LOOR DE LA POESIA CLARINDA PDF

Lndreptar vreme ce Sfintii Parinti au stabilit ca Nasterea Domnului sa fie sarbatorita pe 25 decembrie, firesc a fost ca Taierea imprejur, care a avut loc dupa opt zile, sa fie praznuita pe 1 ianuarie, adica la exact opt zile de la Nastere. Armata, politia, jandarmii pun in aplicare diferite planuri pentru a facilita accesul cat mai multor persoane la racla unde odihnesc sfintele moaste ale Sfintei noastre Parascheva.

Daca doriti sa va fiti informati saptamanal despre activitatile duhovnicesti si sociale din parohia si comunitatea romaneasca, va rugam sa trimiteti emailul dumneavoastra.

indreptar spovedanie pdf

Termenul “aghiasma” vine de cuvantul grecesc “aghiasmos”, care isi are originea in cuvantul “aghios” sfant. Dimpotriva, curatenia vietii lui sfinteste mediul care-l inconjoara. Duminica dupa Nasterea Domnului. Parohia Ortodoxa Romana Invierea Domnului din nordul Californiei, slujeste comunitatea romaneasca din imrejurimile orasului Hayward, San Francisco si este situata indreptra adresa: Cununia este Taina in care, unui barbat si unei femei ce se unesc liber in casatorie, li se da prin preot harul Sfantului Duh.